Skip to main content
THEATER MODE

Tort-sufleu excepțional cu brânză de vaci și vișine

Vă prezentăm o rețetă de tort-sufleu super delicios. Combinația perfectă de pandișpan de ciocolată cu crema de brânză și vișinele dulce-acrișoare, va transforma tortul în vedeta sărbătorii. Acesta poate cu ușurință concura cu orice desert servit în cele mai faimoase restaurante.

Ingredients pentru Blat

1 bucată Ou
100 g Zahăr
100 g Smântână
2 linguri Ulei rafinat
80 g Făină
4 lingurițe Cacao
1 linguriță Praf de copt

Ingredientepentru Cremă

250 g Brânză de vaci
200 g Smântână (30%)
100 g Zahăr pudră
1/4 linguriță Zahăr vanilat
20 g Gelatină
40 g Apă fiartă
200 g Vișine

Mod de preparare

1.Într-un bol bateți oul cu zahărul, până se dublează în volum și devine pufoasă. Adăugați uleiul, smântâna și amestecați cu mixerul la viteză medie.

2.Într-un alt bol amestecați făina cernută cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugați amestecul de făină la compoziția cu smântână și amestecați ușor.

3.Turnați aluatul obținut într-o tavă pătrată cu dimensiunea ( 21 x 21 cm), tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C , timp de 15-20 de minute.

4.Între timp dizolvați gelatina în apă rece și lăsați 10 minute să se umfle, apoi o încălziți la baia de aburi. Într-un bol mare, amestecați brânza cu frișca, zahărul pudră și vanilia, folosiți un mixer. Apoi turnați gelatina topită în bolul cu crema de brânză, amestecând încontinuu, la fel folosind mixerul.

5.Tapetați o tavă detașabilă cu diametrul ( 20 cm) cu folie alimentară. Turnați în aceasta câteva linguri de cremă de brânză. Tăiați blatul răcit în bucăți de formă pătrată, cu dimensiunea de 2 x 2 cm. Aranjați în forma de copt o parte din pandișpan tăiat și umpleți spațiile cu vișine.

6.Turnați peste pandișpanul cu vișine un strat de cremă de brânză. Aranjați în deasupra pandișpanul și vișinele rămase și turnați peste acestea restul de crema de brânză, nivelați bine și dați prăjitură la frigider pentru 5-6 ore.

Mai multe detalii

Open Comments

You Might Also Like: